Näin tunnistat A-vartalon ja valitset parhaat vaatteet

a-vartalo pukeutuminen vartalotyyppi Aug 29, 2024

 A-vartalo eli päärynävartalon tunnistaa siitä, yläosa on pienempi, kuin alaosa. Hartialinja on selvästi kapeampi, kuin lantio. Lantio ja peppu ovat pyöreät. Vyötärö on kapea ja kurvikas, erottuu selkeästi vartalosta. Yleensä A-vartalo on pienirintainen. A-vartalosta on olemassa pyöreä A, kulmikas A, rintava A sekä omppu-päärynä, mikä on A ja O-vartalon yhdistelmä.

Pukeutumisohjeita A-vartalotyypille:

  1. Korosta ylävartaloa: Valitse vaatteita, jotka tuovat volyymia tai yksityiskohtia yläosaan, kuten röyhelöitä, laskoksia, isoja kauluksia, olkatoppauksia ja näyttäviä kaulakoruja.

  2. Värit ja kuviot: värejä, kuvioita ja kerroksia yläosassa.

  3. Housut: Suosi korkeita tai extra korkeita vyötäröitä. Sellaisia malleja, jotka ovat vyötäröltä kapeammat, kuin lantiolta. Parhaiten istuvat farkut A-vartalolle ovat sellaiset, missä takakappale on korkeampi, kuin etukappale. Lahkeissa valitse suoralahkeisia, kapealahkeisia tai kevyesti leveneviä housuja. Mitä enemmän elastaania on esim. Farkuissa, sitä paremmin ne istuvat ja ovat mukavat päällä. 

  4. Hameet: A-linjaiset hameet ja mekot, jotka levenevät vyötäröltä alaspäin, ovat loistavia A-vartalotyypille. Ne korostavat vyötäröä ja laskeutuvat kauniisti lantion yli. Suosi myös hameissa korkeaa vyötäröä. Jos haluat korostaa peppua ja lantion kurvikkuuttaa valitse tulppaanimallinen kapea hame.

  5. Kietaisumekot ja -paidat: Kietaisumallit korostavat vyötäröä kauniisti. Mekoissa voit suosia myös A-linjaisia malleja, jotka ovat kapeampia vyötäröltä ja helma on A-linjainen.

  6. Korosta vyötäröä: Vyötärölle puetut vyöt, kietaisuvaatteet ja leikkaukset, jotka tuovat vyötärölinjan esiin. A-vartalon kannattaa pukeutumisessa korostaa kapeaa kurvikasta vyötäröä.

  7. Jakku, bolero ja neuletakki: Jakut, bolerot ja neuletakit, jotka päättyvät vyötärön kapeimmalle kohdalle tai juuri lantion yläpuolelle, sopivat hyvin. Vältä suoranmallisia jakkuja, jotka päättyvät suoraan lantion leveimmälle kohdalle.

  8. V-pääntie, O-pääntie, venepääntie: V-pääntie pidentää kaulaa ja korostaa ylävartaloa, venepääntie puolestaan korostaa hartialinjaa ja tuo siihen lisää leveyttä.

  9. Vältä suoranmallisia matalavyötäröisiä housuja ja hameita: ne eivät istu lainkaan A-vartalolla. Jos sinulla jää housuissa / farkuissa alaselkään vyötärökaitaleessa paljon tyhjää tilaa on vaate silloin väärän mallinen sinulle.

Tule mukaan maksuttomaan vartalotyyppi workshopiin!

Vartalotyyppi workshopissa opit tunnistamaan vartalotyyppisi ja otat pukeutumisen haltuun!

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Vartalotyyppi workshop on maksuton, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.