Mikä on värianalyysi? Löydä värit, jotka saavat sinut hehkumaan!

värimaailmat värinanalyysi Sep 04, 2024

Valmiina säteilemään? Löydä värimaailmasi ja korosta parhaita puoliasi!

Yksi puhkeaa kukkaan viileässä fuksiassa, toinen säteilee murretussa keltaisessa ja kolmatta mairittelee musta. Tunnistamalla värimaailmasi, osaat valita juuri sinulle sopivat värit vaatteisiin ja meikkiin. 

Kun tiedät värimaailmasi ja valitse vaatekaappiisi oikeita värejä, saat upeita väriyhdistelmiä ja näytät aina raikkaalta ja hehkuvalta!

Oikeat sävyt vaatteissa ja meikeissä saavat ihosi hehkumaan, hampaasi näyttämään valkoisemmilta ja silmäsi kirkkaamilta. Väärät värisävyt puolestaan voivat korostaa ihon epätasaisuuksia, tummia silmänalusia sekä ryppyjä ja juonteita. Oman värimaailman tunnistaminen auttaa sinua shoppailussa: tiedät mikä sopii ja mikä ei. Kun värimaailma on tiedossa, voit tehdä upeita väriyhdistelmiä ja luoda upean houkuttelevan vaatekaapin!

4 värimaailmaa: kevät, kesä, talvi, syksy

Värianalyysi perustuu ihon pohjaväriin, tämä on ainoa luotettava tapa tehdä värianalyysi. (värianalyysit, jotka perustuvat hiustenväriin eivät ole luotettavia, sillä hiustenväri voi muuttua värikäsittelyjen myötä)  Beauty Colours värianalyysin mukaan värimaailmoja on 4: kevät, kesä, talvi ja syksy. On olemassa myös 12 jaollinen värianalyysi, joista jokaisesta värivuoden ajasta löytyy omat alakategoriat: puhdas / kirkas, syvä, pehmeä eli puhdas kesä, pehmeä kesä, syvä kesä jne. Tässä postauksessa esitellään 4-jaollisen värianalyysin värivuodenajat. 

Kevät ja syksy ovat lämpimien värimaailmojen edustajia, kun taas kesä ja talvi edustavat viileitä värimaailmoja. Värianalyysista saadussa värikartassa idea on se, että kaikki värit sopivat toisiinsa ja voit valita sieltä itsellesi mieluisimmat. Jos taas sekoitat eri värimaailmojen värejä toisiinsa lopputulos on sekava.

Kaikki värit eivät sovi kaikille, joten omaa vaatekaappia ei kannata rynnättä uusimaan jokaisen vaihtuvan muotivirtauksen mukaan. Oman värimaailman selvittäminen säästää sinulta pitkän pennin, etkä tee enää hutiostoksia. Muoti vaihtuu monta kertaa vuodessa ja niin myös värivalikoima vaatekaupoissa. Keväällä ja kesällä yleensä myydään kevään ja kesän värejä, kun taas syksyllä ja talvella syksyn ja talven värejä. Eli sinä et tarvitse okran väristä neuletta, jos olet värimaailmatasi kesä, vaikka okran väriset neuleet olisivat syksyn muodissa.

Kevät värimaailma

Kevät ihminen hehkuu lämpimissä, hempeissä keltapohjaisissa pastellisävyissä. Silmät ovat sinivihreät, vihreät, kullanruskeat tai siniharmaat. Hiuksissa on punapigmenttiä, ne voivat olla porkkanan väriset tai lämpimän hunajaisen vaaleat. Iho on lämmin keltapohjainen, voi olla pisamainen, hieman punakka. Yleensä kevät ruskettuu helposti ja ihosta tulee kauniin kultainen. Osa kevät ihmisistä on ns. albiinoja. Verisuonet ovat vihertävät. Korumetaleista parhaiten sopii keltakulta, pronssi ja punakulta.

Kesä värimaailma 

Viileän vaalea kesäihmnen hehkuu viileissä, puuterimaisissa sinipohjaisissa pastellisävyissä. Silmät ovat siniset tai siniharmaat. Hiukset ovat maantienväriset, vaalean ruskeat tai tuhkan vaaelat, viileä blondi. Iho on maidonvalkoinen, punapohjainen, kalpea. Yleensä kesä ei juurikaan rusketa, mutta pieni osa kesä ihmisistä ruskettuu hyvinkin. Verisuonet ovat sinertävät. Korumetaleista parhaiten sopii hopea, platina, ruusukulta ja valkokulta. 

Syksy värimaailma

Syksy ihminen hehkuu murretuissa lämpimissä ruskan sävyissä. Värit ovat keltapohjaisia, voimakkaita ja murrettuja. Simät ovat lämpimän ruskeat, vihertävät tai sinertävät. Iho on keltapohjainen, oliivinen, voi olla olla myös punakka tai pisamainen, yleensä syksy ihmisen iho näyttää kauniin ruskettuneelta läpi vuoden. Verisuonet ovat vihertävät. Hiuset ovat lämpimän ruskeat, mahonki, hiuksissa voi olla voimakas punapigmentti. Syksy ihminen yleensä ruskettuu helposti. Korumetaleista parhaiten sopii keltakulta, pronssi ja punakulta.

Talvi värimaailma

Dramaattinen talvi hehkuu sinipohjaisissa, viileissä kirkkaissa väreissä. Talvi on ainoa värimaailma, jonka väripaletista löytyy musta väri. Talvi-ihmisiä on suomalaisista vain 12%. Silmät ovat mustanruskeat tai jäänsiniset, joskus ne voivat olla syvän vihreät. Iho on luonnostaan maidonvalkoinen, harmaan beige, eikä välttämättä heijasta keltaiseen tai punaiseen. Yleensä talvi ruskettuu heikosti. Verisuonet ovat sinertävät. Tyypillisellä talvi-ihmisellä on lumikki-ilmiö eli kalpea vaalea iho, mustat hiukset ja mustanruskeat silmät. Hiukset ovat luonnostaa hyvin tummat, jopa mustat tai platinan vaaleat. Korumetaleista parhaiten sopii hopea, platina, ruusukulta ja valkokulta. 

Kotiliesi ja Anna lehti haastattelivat minua värianalyyseistä. Voit lukea jutut, klikkaamalla Kotiliesi ja Anna lehti sanoja. Tutustu värikonsultteihin tästä ja varaa aikasi varaa aikasi värianalyysiin!

 

 

Tule mukaan maksuttomaan vartalotyyppi workshopiin!

Vartalotyyppi workshopissa opit tunnistamaan vartalotyyppisi ja otat pukeutumisen haltuun!

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Vartalotyyppi workshop on maksuton, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.