Miten löydän istuvat farkut vartalolleni?

farkut kapselipukeutuminen vartalotyypit Oct 10, 2024

Jokaisen farkkuopas

*postaus sisältää mainoslinkin*

Uusimmat muotifarkut näyttävät upeilta kaupassa mallinuken päällä, mutta kun niihin koittaa ahtautua sovituskopissa hikipisarat valuen, epätoivo iskee. Ei kuitenkaa hätää - kaikki on kiinni farkkujen mallista!

Tästä postauksesta saat vinkit farkkuostoksille vartalotyyppisi mukaan. Jos et tiedä vielä vartalotyyppiäsi suosittelen lukemaan ensin vartalotyyppeistä kertovat postaukset. 

Jos vartalosi on suora, vyötäröstä lantiolle samaa linjaa, tarvitset suoran malliset farkut, jos taas vyötärö on kapeampi, kuin lantio tarvitset kurvikkaat farkut. Mitä kurvikkaampi vartalosi on, sitä enemmän tarvitset elastaania farkkuihin ja korkean vyötärön. Elastaani tuo myös käyttömukavuutta ja myötäilee kauniisti kurveja. Farkkujen väritys vaihtelee muodin mukana. On makuasia pitääkö vaaleista, tummista, kivipestyistä vai kulutetuista farkuista. Hyvä nyrkkisääntö on, että tummat farkut ovat virallisemmat ja sopivat esim. toimistoon, kun taas vaaleat farkut ovat rennommat ja sopivat paremmin vapaa-aikaan. 

A ja X-vartalon farkut

Kurvikkailla A ja X-vartaloilla on suuret mittasuhde-erot vyötäröllä ja lantiolla eli vyötärö on huomattavasti kapeampi, kuin lantio. Jotta farkut istuvat täydelliset, tulee niiden olla saman muotoiset eli vyötäröstä kapeammat ja lantiosta leveämmät. Kannattaa valita malli, jossa takakappale on korkeampi, kuin etukappale, sillä näillä vartaloilla on pyöreä pylly, joten kangasta pitää olla enemmän takaosassa. Kiinnitä huomiota takataskuihin, niin tulee olla pakaran korkeimmalla kohdalla ja sopivan kokoiset suhteessa peppuun. Lahkeisiin voit valita kapeat, suorat tai bootcut lahkeet. Mitä korkeampi vyötärö farkuissa on, sen parempi.

H ja Y-vartalon farkut

Nämä vartalotyypit kuuluvat suoriin vartalotyyppeihin eli vyötärö on suora, samaa linjaa lantion kanssa. Peppu on litteä tai litteähkö. H ja Y voivat valita suoran malliset farkut, jotka ovat samaa linjaa vyötäröstä lantiolle. Vyötärökorkeus voi olla normaali vyötärökorkeus, joka tulee navan kohdille tai hieman alle. Usein 100% puuvillaa olevat farkut istuvat todella hyvin näille vartalotyypeille. Lahkeisiin voit valita suorat lahkeet tai leveämmät lahkeet. Jos haluat lisää massaa peppuun tai lantiolle voit valita farkut, joissa on näyttävät taskut tai suuret läppätaskut. 

O-vartalon farkut

Suoriin vartalotyyppeihin kuuluvalle O-vartalolle paras farkkumalli on sellainen, jossa vyötärö nousee riittävän korkealle ja farkut ovat suoran malliset eli samaa linjaa vyötäröstä lantiolle. Lahkeisiin voit valita kapea, suorat tai leveät lahkeet. Farkuissa on hyvä olla hieman elastaania, jotta ne eivät kiristä vyötärönseudulta. 

Huolto: Muista, että farkkuja ei saa pestä liian usein, usein tuuletus riittää. Huuhteluaine kannattaa unohtaa, se tuhoaa elastaanisuuden nopeasti.

Farkkumuoti vaihtuu tasaisin väliajoin, mutta se perusfarkkumalli, joka on postauksen kuvissa kestää vuodesta toiseen. Uusia farkkuja ei tarvitse hankkia muodin mukana, vaan tärkeämpää on löytää vartalolleen täydellisesti istuvat farkut. Esim. Pitkään muodissa oleet boyfriend farkut istuvat parhaiten H ja Y-vartaloiden päällä. Farkkuostoksilla mieti käyttötarkoitusta, Etsitkö farkkuja vapaa-aikaan vai pitääkö niiden sopia myös toimistoon? 

Stretch farkut toimivat monella vartalolla. Ostoksilla valitse malli, joka on tiukka ja napakka, ei kuitenkaan liian pieni. Super joustavista farkuista saa usein ottaa koon pienemmän, sillä ne löystyvät jonkin verran käytössä. Sovituskopissa istu penkille ja tarkista, että voit istua farkuilla ja ne eivät purista liikaa. Katsoa farkkuja myös takaapäin. Jos alaselkään jää tyhjä pussi, ovat farkut väärän malliset vartalollesi. Farkkujen tulee pysyä ylhäällä ilman vyötä. Farkuista on tullut myös malleja, joissa on joustava kuminauha vyötärö. Tämä malli sopii kaikille, erityisesti O-vartalo voi kokea tämän mallin miellyttäväksi. 

Shoppaile istuvat farkut itsellesi kotimaiselta Verinice farkut brändiltä. Parhaat mallit A ja X-vartaloille ovat kurvikkaalle suunnatut Caramel ja Cara mallit. O-vartalolle parhaiten istuvat mallit ovat suorat mallit Fiona, Star ja Plus+ malliston korkeavyötäröinen Nicolet. H ja Y-vartalolle parhaiten istuvat mallit ovat suorat mallit Carla, Eva, Nicolet, Pirre ja Violet,

Klikkaa Verynicen verkkokauppaan tästä.

 

Tule mukaan maksuttomaan vartalotyyppi workshopiin!

Vartalotyyppi workshopissa opit tunnistamaan vartalotyyppisi ja otat pukeutumisen haltuun!

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Vartalotyyppi workshop on maksuton, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.