Miten ostaa oikean kokoiset rintaliivit?

alusvaatteet pukeutuminen rintaliivit Oct 03, 2024

Tyylikkyys ja pukeutuminen alkaa alusvaatteista

Valitsemalla alusvaatteet, jotka tuntuvat ja näyttävät hyvältä koet olosi upeaksi ja itsevarmaksi. Ja muista kauniit alusvaatteet ovat sinua varten - panosta siis niihin!

Alusvaatetarjonta on tänä päivänä valtava: yksinkertaisia ja sileitä sekä yksityiskohtia sisältävää pitsi. Sinä päätät, mikä mielyttää silmääsi ja tuntuu mukavalta päällä. Ostoksilla kannattaa ottaa huomioon muutama asia.

Rintaliiviostoksilla:

  • Mieti käyttötarkoitusta: arkeen, juhlaan, urheiluun vai makuuhuoneeseen? Oletko raskaana tai imetätkö? Nainen tarvitsee elämänsä aikana erilaisia rintsikoita eri tilanteisiin.
  • Katso vaatekaappisi sisältö: Jos käytät esim. usein valkoista vartalonmyötäistä T-paitaa, eivät kirkkaan punaiset pitsi rintsikat välttämättä ole paras vaihtoehto. 
  • Testaa erimallisia liivejä: push up, kevyesti topattu, toppaamattomia, kaarituellisia ja ilman kaaritukia. 
  • Mittauta kokosi säännöllisesti alan liikkeessä ja kysy reippaasti neuvoa. Kerro myymälässä millaisia liivejä etsit ja mihin käyttötarkoitukseen. Anna ammatilaisen auttaa ja sovita rohkeasti erilaisia. Näytä myyjälle mikä toimii sekä myös ne mitkä eivät toimi. Säädä olkaimet oikein ja asettele rinnat kuppeiihin. Rinnan tulee täyttää koko kuppi. Jos jää tyhjää tilaa, on kuppi liian suuri, jos taas rinta pursuaa yli, on kuppi liian pieni.
  • Suuri rintaisen kannattaa valita kuppi, joka nousee tarpeeksi ylös decolteella- Leveät olkaimet ja hakasia ainakin 3 pystyriviä, jotta rinnat saavat riittävästi tukea. 
  • Kevyesti tukevat ohuet toppimalliset liivit yleensä palvelevat parhaiten pienirintaisia.
  • Varaa ostoksilla riittävästi aikaa, sovita rauhassa.
  • Kaarituki ei saa painaa kainaloon, eikä kutittaa

Yli puolet suomalaisista naisista kulkee väärän kokoisissa rintaliiveissä

Oman koon mittauttaminen saattaa ujostuttaa, mutta älä ujostele, alan liikkeiden henkilökunta on nähnyt kaiken. Ei ole olemassa vääriä tai oikeita kokoja.

Valtaosa naisista kuvittelee olevansa koko 75B ja pikkuhousuista M koko, vaikka totuus on aivan muuta. 

Oikean kokoiset ja malliset rintaliivit ovat mukavat

Usein ajatellaan, että rintaliivit kiristävät ja ahdistavat. Moni yllättää, kun saa päällensä oikean kokoiset ja oikean malliset liivit. Ne ovat napakat, tukevat rintoja, mutta eivät ahdista. Laatu ja mukavuus ovat avainsanoja alusvaateostoksilla. Alusvaateliikkeissä yleensä kirjataan asiakkaan kokotiedot sekä sopivat mallit ylös, näin shoppailu helpottuu jatkossa. Kun löydät luottoliikkeen hanki alusvaatteesi sieltä. Vuosien varrella rintakudos venyy, joten hyviin rintaliiveihin kannattaa panostaa. Urheilemisesta ilman kunnon urheiluliivejä ei edes keskustella. Valitse urheilurintsikat lajin mukaan. Mitä enemmän hyppimistä ja juoksemista, sitä enemmän tukea povi kaipaa. Vanhoja kulahtaneita rintsikoita on turha käyttää urheiluliiveinä. 

Laadukkaat hyvät rintaliivit maksavat keskimäärin 50-150€ alan liikkeessä. Oikein huollettuna niiden käyttöikä on 1-3 vuotta. Kannattaa hankkia rintaliivit ajatuksella: yhdet käytössä, toiset pesussa ja kolmannet kaapissa puhtaana. 

Keinokuidut ovat parhaimipia materiaaleja alusvaatteissa. Mikrokuitu siirtää kosteutta iholta ja on kevyt. Elastaani puolestaan tuo joustavuuden. Usein ajatellaan, että mitä väliä niillä alusvaatteilla, kun eivät ne ulospäin kuitenkaan näy. Kyllä näkyvät: jos alusvaatteet ovat väärän kokoiset näkyvät ne vaatteiden läpi sekä ärsyttävät päivän aikana.

On todella raivostuttavaa ja energiaa vievää, jos alusvaatteita joutuu nykimään tai asettelemaan jatkuvasti. Mieti ostoksilla liikeratoja päivän aikaan ja sitä kuinka paljon liikut. Rintaliivien tulee pysyä paikoillaan ,kun nostat kädet ylös. Olkaimien tulee olla napakasti paikoillaan, eivätkä ne saa valua tai puristaa. 

Alushousuostoksilla:

  • Alan liikkeessä alushousuja saa ja kannattaakin sovittaa omien alushousujen päälle. 
  • Etsi mieluisa malli, joka pysyy paikoillaan ja kestää päivän liikeradat. Alushousut eivät saa kiristää tai rullaantua päivän aikana.
  • Mieti käyttötarkoitusta: urheiluun, arkeen, juhlaan, menkkoihin, makuuhuoneeseen, raskausajalle.
  • Kuten rintaliivejä, on myös alushousuja hyvä olla eri tilanteisiin.
  • Jos peppusi on pyöreä tavalliset alushousut helposti puristavat tuplapakaran. Silloin hot pants tai string malli on yleensä miellyttävämpi. 
  • Jos aiot pukeutua tiukkaan kynähameeseen, etkä halua sieltä minkään näkyvän läpi on paras valinta saumattomat pikkuhousut. Ne ovat myös ihanat matkoilla, etenkin lentokoneessa. 
  • Jos alushousut puristavat jenkkakahvat, valitse korkevyötäröisempi malli tai sovita suurempaa kokoa. 

Miksi ostaa rintaliivit mieluummin alan liikkeistä, kuin marketista?

Alan liikkeessä saat ammattitaitoista palvelua, kokosi mitataan ja myyjä kantaa sinulle kaiken sovituskoppiin, säätää olkaimet ja katsoo yhdessä oikean koon. Liikkeissä on myös rauhallisempaa sekä palvelu on empaattisempaa. Ammattilainen osaa ehdottaa sinulle sopivia malleja tilanteen mukaan. Laadukkaisiin alusvaatteisiin kannattaa satsata, sillä ne kestävät oikein huollettuina, eikä tarvitse jatkuvasti ostaa uusia. 

Rintaliivi koko vaihtelee naisilla elämän aikana jopa useita kokoja. Siksi on tärkeää mittauttaa oma koko säännöllisesti. 

Mitä eroa on 20 € ja 60€ rintaliiveillä?

Halpaketjuliikkeiden liivit ovat edullisia, ne ovat valmistettu pitkällä tikillä nopeasti heikoista materiaaleista. Tästä syystä ne eivät kestä pitkään ja usein hiertävät ikävästi. Kaarituki saattaa painaa kainaloon ja kutittaa. Halpojen liivien elastaani haurastuu nopeasti ja liivit menettävät tukensa. Voi tulla kalliimmaksi ostaa usein halvat liivit, kuin se, että satsaa laadukkaampiin. 

Laadukkaissa liiveissä on lyhyt tikin pituus, rintaliivit on koottu monesta osasta. Materiaalit ovat laadukkaita ja kestäviä. Oikein huollettuna liivit kestävät jopa vuosia. Kaarituki pysyy napakasti paikoillaan, ei lähde irti pesussa. 

Valitsemalla alusvaatteet, jotka tuntuvat ja näyttävät hyvältä, tunnet olosi upeaksi ja itsevarmaksi.

Alusvaatteiden pese ja huolto

Pese rintaliivit aina pesupusissa, jos laitat ne koneeseen. Sulje hakaset ja sujauta liivit puussiin. Pese tummat ja vaaleat erikseen. Hienopesuohjelma /käsinpesuohjelma 30 astetta ilman linkoista on paras. Unohda huuhteluaine, se tuhoaa elastaanin nopeasti. Kaikista hienoimmat liivit kannattaa pestä käsin. Pese urheiluliivit mahdollisimman nopeasti käytön jälkeen, sillä hiki pinttyy nopeasti kuituun ja haurastuttaa materiaalia. 

Alushousut kannattaa pestä ohjeen mukaan. Puuvilla alushousut vaativat 60 asteen pesun, jotta ne puhdistuvat. Muille materiaaleille 30-40 asteinen pesu on paras. Jos alushousuissa on elastaania, unohda huuhteluaine.

 

Tule mukaan maksuttomaan vartalotyyppi workshopiin!

Vartalotyyppi workshopissa opit tunnistamaan vartalotyyppisi ja otat pukeutumisen haltuun!

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Vartalotyyppi workshop on maksuton, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.