Näin tunnistat O-vartalon ja valitset parhaat vaatteet

o-vartalo pukeutuminen vartalotyyppi Aug 29, 2024

O-vartalo, jota kutsutaan myös omenavartaloksi, tunnistaa siitä, että hartiat ja lantio ovat yhtä linjaa, vyötärö ja vatsanseutu on vartalon levein kohta. Hartiat voivat olla myös leveämmät, kuin lantio. Yleensä O-vartalo on rintava. Lantio on kapeampi, kuin vyötärö. Sääret ovat hoikat.

Pukeutumisohjeet O-vartalolle:

1. Puserot ja topit: suosi lantiolle ulottuvia puseroita sekä tunikoita. O-vartalolle parhaiten istuvat suoran malliset väljät ja väljähköt puserot ja topit. Suosi V-pääntietä sekä Empire-linjaista pääntietä. Myös epäsymmetriset puseron helmat toimivat loistavasti O-vartalolla. Esim. Lantiomittainen tunika ja legginssit ovat loistava asu O-vartalolle.

2. Housut:

  • Suosi korkeavyötäröisiä housuja, joissa joustava vyötärönauha tai leveä kuminauhavyötärö. Valitse housut / farkut, niin että ne ovat samaa linjaa vyötäröstä lantiolle. Lahkeissa suosi liehuvia leveitä lahkeita, suoria lahkeita tai pillilahkeita.
  • Vältä: Liian tiukkoja tai matalavyötäröisiä housuja ja lantiofarkkuja.

4. Mekot ja hameet:

  • Kietaisumekot: Nämä mekot korostavat rintakehää ja luovat kurvikkuutta vyötärölle.
  • Suoralinjaiset mekot:  parhaiten O-vartalolla istuvat väljähköt suoralinjaiset mekot.
  • A-linjaiset mekot: A-linjaiset mekot luovat kurvikkuutta vyötärölle ja korostavat sitä.
  • Hameet: hameissa suosi kapeaa kynähametta, jossa on joustava vyötärö. Paras helman pituus O-vartalolle on polven yläpuolelle tuleva helma, joka korostaa sääriä.
  • Korosta sääriä: Yksivärisen mekon / hameen kanssa voit yhdistää kuviolliset tai värikkäät sukkahousut sääriä korostamaan. O-vartalon kannattaa pukeutumisessa korostaa sääriä.

5. Neuletakki ja jakku:

  • Avoinna pidetyt jakut: Suoralinjaiset jakut, joissa ei ole olkatoppauksia, ovat edestä auki ja ulottuvat lantiolle ovat parhaita valintoja O-vartalolle. Sama pätee neuletakkeihin.

6. Värejä ja kuoseja: suuret kuosit ja diagonaaliraidat

O-vartalo voi rohkeasti valita värejä ja kuoseja pukeutumiseen, myös yläosan vaatteisiin. Usein O-vartalo saattaa tätä arastella ja pukeutua mustiin löysiin vaatteisiin. Kuosillinen hyvin istuva vaate on kuitenkin parempi valinta ja korostaa kauniisti vartaloa.

Tule mukaan maksuttomaan vartalotyyppi workshopiin!

Vartalotyyppi workshopissa opit tunnistamaan vartalotyyppisi ja otat pukeutumisen haltuun!

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Vartalotyyppi workshop on maksuton, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.