Värianalyysistä valovoimaa pukeutumiseen

värianalyysi värimaailmat Oct 17, 2024

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, miksi jokin vaate näyttää ystäväsi päällä upealta, mutta oma peilikuva samassa asussa ei vain toimi? Tai miksi tietyt sävyt saavat sinut hehkumaan, kun taas toiset latistavat koko olemuksesi? Vastaus saattaa selvitä värianalyysissä. Tässä postauksessa värianalyysin asiantuntija Anna-Leena Hakuli kertoo, mitä värianalyysi tarkoittaa, mihin se perustuu ja mitä hyötyjä siitä on. 

Mitä värianalyysi on?

Värianalyysi on työkalu, jonka avulla opit tuntemaan omat parhaat värisi niin pukeutumisen, meikkien kuin korujen ja hiusten värjäyksenkin suhteen. Caps Colors® -värianalyysissa analyysi tehdään tarkasti valittujen eri sävyisten huivien avulla, selvittäen sopivatko sinulle parhaiten kylmät vai lämpimät, kirkkaat vai murretut ja vaaleat vai syvät sävyt.

Värianalyysin tulos pohjautuu ihosi pohjasävyyn, joka säilyy muuttumattomana läpi elämän. Tämä tarkoittaa, että värianalyysi on investointi, jonka tulos kestää koko elämäsi ajan.

Värianalyysin tulos on Kevät, Kesä, Syksy tai Talvi. Osa värianalyyseista jakaa vielä eri vuodenajat alakategorioihin, mutta käydään tässä läpi selkeyden vuoksi vain päävuodenajat ja niiden erityispiirteet. 

Kevät - kirkas, vaalea ja lämmin

Kesä - pehmeän murrettu, vaalea ja kylmä

Syksy - pehmeän murrettu, syvä ja lämmin

Talvi - kirkas, syvä ja kylmä

Värianalyysin jälkeen voi hankkia taskukokoisen värikartan, jossa on omaan värivuodenaikaan sopivia kangastilkkuja. Värikarttaa voit käyttää apuna omalla vaatekaapilla, vaateostoksilla, kampaajalla ja optikkoliikkeessä. 

Värikartta kulkee helposti mukana ja antaa varmuutta ostotilanteissa. Kuvittele, että olet valitsemassa uutta huulipunaa tai silmälasikehyksiä – värikarttasi avulla tiedät heti, mitkä sävyt korostavat omia piirteitäsi ja saavat ihosi ja silmäsi säihkymään.

Mihin värianalyysi perustuu?

Värianalyysin taustalla on tapa luokitella värisävyjä ja yhdistää niitä ihmisväritykseen. Taiteilija Albert Munsell kehitti värijärjestelmän, jonka mukaan sävyt luokitellaan niiden kolmen ominaisuuden (värilämpötilan, tummuuden eli valöörin ja kirkkauden eli saturaation) mukaan. Värianalyysissä pyritään löytämään värisävyjä, jotka ovat harmoniassa kunkin ihmisen oman värityksen ja piirteiden kanssa. 

Mitä hyötyjä värianalyysistä on?

Kukapa ei haluaisi näyttää hehkuvalta, freesiltä, nuorekkaalta ja sellaiselta, että omat upeat piirteet tulevat parhaalla mahdollisella tavalla esiin - myös ilman meikkiä!

Sinulle parhaita värisävyjä kasvojen lähellä käyttämällä silmien väri syvenee, iho näyttää puuteriselta ja poskille tulee luonnollinen puna. Heikommat värisävyt puolestaan voivat tuoda esille ihonsävyn epätasaisuutta, tummia silmänalusia, kalpeutta ja piirteiden haalistumista.

Kun tiedät, mitkä värit pukevat sinua parhaiten, voit tehdä fiksumpia ostopäätöksiä. Värianalyysi auttaa karsimaan vaatekaapista ne vaatteet, jotka eivät koskaan tunnu hyvältä päällä – ne väärän sävyiset hankinnat, jotka jäävät käyttämättöminä roikkumaan rekkiin. Samalla voit alkaa rakentaa harmonista, juuri sinulle sopivaa vaatekaappia, jonka sävymaailma sointuu hyvin yhteen.

Monet värianalyysissa käyneet asiakkaat kertovat tunteesta, joka seuraa analyysin jälkeen: Uudenlainen itseluottamus väreihin ja rohkeus kokeilla sävyjä, joita ei aiemmin olisi harkinnutkaan. 

Katja, yksi Caps Colors® -asiakkaista, kertoo: "Värianalyysi oli itselleni tosi mieluisa! Tykkäsin kovasti käytännönläheisestä lähestymistavastasi analyysiin ja koin, että sain hurjasti vinkkejä mm. värien/sävyjen yhdistämiseen sekä arki- että juhlapukeutumisessa. Oli tosi jännää huomata, miten osa väreistä oli ihan täydellisiä itselle korostaen ihon, silmien, huulten ja/tai hiuksien sävyjä. Ja oli ihan uskomatonta, miten hyvältä meikitönkin iho näytti oikeiden sävyjen kanssa!"

Värianalyysi on paljon muutakin kuin vain värejä – se on askel kohti oman tyylin ja identiteetin löytämistä. Se tuo varmuutta arjen pukeutumiseen ja auttaa välttämään turhat, kalliit hutiostokset. Ennen kaikkea se vapauttaa sinut nauttimaan omasta tyylistäsi ja iloitsemaan niistä väreistä, jotka saavat sinut loistamaan. Se sopii niin naisille kuin miehillekin. Värianalyysiin voi tulla yksin tai yhdessä ystävän tai vaikka puolison kanssa.

Haluatko lukea lisää värianalyysistä?
Tutustu suomalaiseen Caps Colors® värianalyysiin >


Tämän postauksen kirjoittaja on 

Anna-Leena Hakuli

Tyyliagentti, kapselipukeutumisen ja värianalyysin asiantuntija

Anna-Leena voi tutustuttaa sinut uskomattomaan värien maailmaan. Sinulle parhaimpiin väreihin pukeutumalla huomaat, kuinka katseesi kirkastuu, ihosi hehkuu, ja pukeutuminen tuottaa enemmän iloa kuin koskaan ennen.

Kokeneena valmentajana ja värien, tyylin, sekä järjestämisen asiantuntijana hän on auttanut asiakkaitaan vuodesta 2020 lähtien löytämään tasapainon vaatekaappiensa ja pukeutumisensa kanssa. Anna-Leenan motto on: Iloa ja selkeyttä elämään!

Lue lisää:
https://www.capslook.fi/ 

Seuraa somessa:
https://www.instagram.com/capslookmethod/ 



Tule mukaan maksuttomaan vartalotyyppi workshopiin!

Vartalotyyppi workshopissa opit tunnistamaan vartalotyyppisi ja otat pukeutumisen haltuun!

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Vartalotyyppi workshop on maksuton, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.